Žlutá v kuchyni


Foto: koláž z obrázků od firem Ton, Ikea a Muuto




Dneska bych vám ráda ukázala, jak bude žlutá barva vládnout v mojí kuchyni. Můj "nový" byt je vlastně poměrně "starý" (byl postaven někdy v 50. letech) , a i po rekonstrukci z něj budou dýchat staré časy. Nebude to tedy určitě žádný minimalismus a strohá moderna (i když, jak víte, i to se mi líbí), ale spíš takový retrostyl a mišmaš nového a starého. Samozřejmě, že mám v plánu pár nových kousků, ale chci se podívat i po bazarech a blešácích.
První obrázek od švédské firmy Beckers přesně vystihuje atmosféru kuchyně, jaké bych chtěla docílit. Veselá a hravá atmosféra v místnosti, kde se bude žít naplno. Stejně jako na tomto obrázku v kuchyni ponechám starou bílou kuchyňskou linku, nové jsou zatím jenom obklady za ní (bílé se žlutou spárovačkou, uvidíte někdy příště). V kuchyni mám žluté retrožidle č.311035 od Tonu, ze kterých jsem naprosto nadšená a které jsou moc pohodlné. Černý stůl Leksvik z Ikea (původně určený jako psací stůl) kontrastuje se žlutými židlemi a zároveň je v souladu s černou pracovní deskou na lince. Jako svítidlo nad stůl mám v plánu si koupit tuhle "velkožárovku" od Muuto (u nás prodává Scandium). Tak co tomu říkáte?
V barevnosti stěn ještě nemám úplně jasno. Uvidíme... Co říkáte tomu velkému nápisu MYS na stěně na prvním obrázku? Dokázali byste si představit mít takovou zeď doma?
Myslím, že žlutá je tak výrazná barva, že je lepší omezit se spíše na pár žlutých kousků, kromě židlí a svítidla a žluté spárovačky mám v plánu ještě pár žlutých detailů - např. koš na nádobí od Koziolu a tenhle úžasný plakát LOVE od Madebygirl by se mi taky líbil....

2 komentáře:

  1. Žluté plány na kuchyni se mi moc líbí, těším se na další vývoj. Svítidlo od Muuto skvělé! A ta židle... ve firmě, pro kterou pracuju, stojí tahle židle tak bezprizorně na chodbě, používá ji leda uklízečka. Ta firma je momentálně ve finanční krizi a tak si říkám, že budu žádat židli místo honoráře. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Jani, díky za hezké komentáře...jsem ráda, že jsem zpátky....a k té židli...rychle pro ni! Pěkná výrazná barva a udělá obrovskou parádu :-)

    OdpovědětVymazat