Čekání na nový IKEA katalog


Měsíc srpen se vždy nese ve znamení čekání na nový katalog IKEA pro další rok. A již tradičně je v zemi za velkou louží k dispozici dříve než u nás. Proto, pokud se také těšíte, můžete už dopředu prohlížet americkou verzi katalogu IKEA (k prohlížení i stažení).



Letos hned při prvním zběžném prohlédnutí vidím v katalogu tři hlavní trendy. Především návrat sedmdesátých let - barvy, vzory, tvary a tak dále. Druhým trendem je "zabydlenost", možná občas hraničící pro někoho až s nepořádkem.



A třetím výrazným prvkem je zaměření na děti. Letošní katalog má totiž podtitul "žijeme a bydlíme s dětmi". Kromě různých vychytávek Ikea pro děti připravila i nábytek pro panenky v podobě miniatur ikonického nábytku IKEA. Sice už je mi přes třicet, ale tenhle nábytek si stejně pořídím :)

 

7 komentářů:

  1. Na katalog Ikea se uz moc tesim. Ale fakt me dostal ten nabytek pro panenky, je uzasny a doufam, ze krome obyvaku pribudou i dalsi pokojiky. U nas bude urcite jednim z vanocnich darku pro nase holcicky. Mejte pekne leto, Hana

    OdpovědětVymazat
  2. ahoj, taky už jsem netrpělivě studovala za velkou louží. Ale nejvíc se těším až ho budu mít konečně v ruce :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Dcera už se těch miniatur nábytku nemůže dočkat. To se zase nedoplatím!

    OdpovědětVymazat
  4. Byla jsem v IKEA v sobotu a spoustu věcí z katalogu už tam mají... stejně se ale nemůžu dočkat, až budu mít ten svůj v ruce. Už několik let si je pečlivě archivuju :)

    OdpovědětVymazat
  5. ehm ja uz mam ten nabytecek doma ,)) nemohla jsem odolat... co s nim bude delat muj chlapecek, to jeste nevim, mozna ho dam nejake holcicce v okoli ,) skvely napad, mi prijde, ze vyuzili "pinterestovy" trend, tam koluje nekolik variant domecku z expeditu, ze se toho ujali sami a udelali na miru i nabytek. skvele jsou i ty papirove doplnky, co se daji vyloupnout z obalu, proste vyuziti na 100%, to mam na ikea rada. na katalog se uz trepu taky .) a rekla bych, ze ta zabydlenost az neporadek je soucast koncepce bydleni s detmi hihi .))

    OdpovědětVymazat
  6. Ikeu mám ráda, ale poslední dva katalogy 13 a 14 mi připadají hrozný. Připomíná mi to katalogy Magnetu v roce raz dva. Hrozně lezou do minulosti. VOKOPKA

    OdpovědětVymazat
  7. Zabydlenost je nádherný pojem :) až dojde mamča na návštěvu, určitě to použiji!

    OdpovědětVymazat