Mezi svátky

Zdroj: You Tube


Snažím se v tyto dny mezi svátky odpočívat, číst, dívat se na filmy...prostě dělat věci, na které normálně nezbývá moc času. Samozřejmě, že si také čtu své oblíbené stránky a hned na několika je zmínka o novém dokumentu EAMES: The Architect & The Painter, který představuje legendární manželé Eamesovi a jejich práci. Tak moc bych ho chtěla vidět, ale zatím se musím spokojit s tímto trailerem!

6 komentářů:

  1. Dobrý večer, procházím Váš blog a obdivuji krásný betlém. Teprve po chvíli jsem se dočetla, že ho malovala maminka - no to je tedy něco! Moc se mi líbí a alespoň touto cestou jí skládám poklonu. Podrobným sledováním se mi zdá, že je to tisk - vyšel tedy v nějakém nakladatelství? Dá se někde koupit? Sbírám betlémy, proto ten zájem. Pokud ne, prosím, vyřiďte mamince alespoň můj obdiv, chvála je opravdu na místě. Ta ostatně patří i celému blogu. Přeji Vám krásné zimní dny, HanaL.

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den Hanko,
    děkuji za pochvalu i za maminku :) a díky za pochvalu za blog. Betlém je k dostání v Lesním ateliéru Kuba v Kersku (možná i jinde, ale to nevím, zeptám se): http://www.lesniatelierkuba.cz/betlemy-z-papiru/
    Kubovi vydávají každý rok nový papírový skládací betlém, takže to je určitě něco pro Vás :)
    Betlémy zasílají také poštou, ale kdybyste betlém nesehnala přes ně, určitě se na mě obraťte a já Vám ho seženu.
    Zdraví,
    Ada

    OdpovědětVymazat
  3. Milá Ado, MOC DĚKUJI !!! Ateliér Kuba znám, mám doma i jejich výrobky, ale je to od nás trochu z ruky, bohužel (nebo možná z pohledu mé peněženky bohudík :-)). Letos jsem nestíhala předvánoční čas, tak jsme i díky pracovním povinnostem návštěvu ateliéru odložili, ačkoliv byla v plánu. Určitě ale uskutečním návštěvu v jarních měsících, tak buď betlém koupím do sbírky dodatečně nebo využiji zásilku poštou. V případě neúspěchu Vás budu, s dovolením, kontaktovat. Mohu se zeptat na jméno maminky? (abych se mohla ptát). Ještě si dovolím jeden dotaz - jaké je to mít maminku výtvarnici? Kreslí obrázky i pro Vás? Asi Vás výtvarno obklopovalo od dětství, že? Přeji krásné dny a ještě jednou děkuji, ani nevíte, jakou mám radost! HanaL.

    OdpovědětVymazat
  4. ... jméno maminky - výtvarnice nebylo těžké na stránkách Kubových zjistit, takže už vím, že z jejich nabídky mi kromě Vašeho betlému chybí i ten od paní Ježkové a to se musí napravit :-). Užijte si berlínskou oslavu s plnou parádou, ať máme na blogu zase co obdivovat. Zdravím do ciziny, HanaL.

    OdpovědětVymazat
  5. Milá Hanko,
    jsem ráda, že máte radost:) Jaké je to mít maminku výtvarnici? Když jsem chodila do školky, tak jsem prý na dotaz, co dělá maminka za práci, odpovídala: Nic, ona si doma kreslí :). Až později jsem si začala uvědomovat, jak je to náročná práce. Člověk je pořád sám, musí se hodně soustředit atd. A samozřejmě mě (i moji sestru) to hodně ovlivnilo. To sezení a izolace mě vždycky odrazovalo, ale nakonec mám vlastně stejnou práci :) A jestli kreslí obrázky pro nás? No samozřejmě mám doma její knížky a obrázky, hlavně ty oblíbené z dětství, protože ona je hlavně ilustrátorka dětských knížek. V Kersku teď mají novou knížku s jejími obrázky, viz tady: http://chicada.blogspot.com/2011/11/nedelni-pohadkovy-vecer.html
    Přeji krásný nový rok 2012 a hodně nových betlému :)
    Zdraví,
    Ada

    OdpovědětVymazat
  6. ... děkuji, přeji krásné dny a teď už letím do Berlína (nový příspěvek). HanaL

    OdpovědětVymazat