Rostliny v interiéru jsou "in"



Určitě vám neuniklo, že jedním z posledních interiérových trendů je návrat rostlin do interiéru. Zelené rostliny všeho druhu (do malých sukulentů po velké palmy), ale hlavně ve velkém množství a ve všech místnostech, vídáme stále častěji. Naposledy jsem na tento trend narazila při prohlížení srpnového čísla švédské Elle Interiör. Já osobně tomuto trendu tleskám a říkám velké ANO. Jaký je váš názor, líbí se vám hodně rostlin v interiéru? Jsem zvědavá :)

9 komentářů:

  1. Ano, ano, ano.....vítam.... s menšími či väčšími úspechami sa snažím zazeleňovať moje obydlie....želám pekný deň
    Eva

    OdpovědětVymazat
  2. Na fotkách všechna ta zelená krása vypadá půvabně a "přírodně", ale v mém domově je jediná zeleň bazalka na okně. Takže u jiných se mi hodně kytek docela líbí, za můj interiér však říkám velké NE. ;-)
    Navíc já jsem hrozný chovatel-pěstitel ;-)
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  3. Dobré téma!Nedávno jsem přemýšlela o tom, že můj negativní vztah k rostlinám v interiéru je asi dost divný a ojedinělý. Domácnosti mých přátel a rodiny jsou většinou rostlinami přecpané. Mě to exotické rostlinstvo prostě ruší a s ničím mi neladí. Trendy netrendy zůstanu u své jediné květinky na parapetu v kuchyni:-)

    OdpovědětVymazat
  4. bazalka a bylinky! (vivi - mám to podobně). ty fotky mi berou dech a ten porcelán na posledním obrázku bych prosím chtěla všechen.
    o jakou rostlinu se nemusím moc starat a přesto vypadá dobře (a nepíchá)?

    OdpovědětVymazat
  5. Já už mám právě asi osm nesourodých chuděrek - orchidejky, kaktus, tymián, palmičku atd., a nesnažím se ani sladit květináče, mám je navalený na jednom stolku z frcu a teď vidím, že jsem IN :) tereza

    OdpovědětVymazat
  6. jezis ono to nekdy nebylo "in", mit doma zelen? a sakra, no tak aspon vim ze in jsme .) dzungle me uklidnuje a kvetouci kousek dela pravidelne radost. sice nevim, jak se s tim srovna mimino, az zacne lezt (asi 20 ruzne velkych kytek na nizkych stolickach), ale nac si komplikovat zivot predem :) (dve kytky mame i na parapetu okna wc :))

    OdpovědětVymazat
  7. neví někdo, co je to za ty hrnečky a talířky vpravo dole? Asi bych je hrozěn chtěla.

    Děkuju...

    OdpovědětVymazat
  8. Kytky v interieru jsou fajn, pokud máme čas a sílu se o ně starat, ale ty fotky za přírodně - močálovým křeslem udělaly taky slušnou džungli :-)
    (víc na mém blogu milenamoudra.blogspot.com :"Bojujte s divočinou"

    OdpovědětVymazat
  9. Já bych si třeba byt bez nějaké zeleně nedokázala snad ani představit. Ono obecně je dobré mít jakékoliv rostliny v bytě. Přecejen to hezky vypadá a hlavně i čistí vzduch. Právě téma čistého vzduchu jsem teď u nás doma hodně řešila a v této souvislosti jsem se dozvěděla o rekuperaci. Musím říct, že mě to hodně zaujalo a dost nad tím teď přemýšlím. Celkem se mi líbí třeba rekuperační jednotky od https://reksystem.cz/.

    OdpovědětVymazat