Renovace balkónu: výsledek

Před víkendem jsem vám slíbila, že vám ukážu, jak dopadla proměna maminčina panelákového balkónu. Nahoře vidíte, jak vypadal balkón předtím a dole vidíte, jak vypadá balkón teď.

Foto: chic ada (chicada.blogspot.com)

Původní plán byl proměna balkónu, tedy koupě nového nábytku, nová podlaha a celkově razantní zásah do vzhledu balkónu. Pak jsme ale zjistily, že příští rok se v celém domě chystá rekonstrukce lodžií a usoudily jsme, že větší investice tedy zatím nemá smysl. Proto jsme nakonec proměnu pojaly spíše jako renovaci za co nejmenší peníze. Jediný nový kus nábytku, do kterého jsme opravdu chtěly investovat peníze byla pořádná lavice s úložným prostorem, kam by si tatínek mohl schovávat svoje věci na sport a další propriety. Jenže se ukázalo, že lavice s úložným prostorem je vysoce nedostatkové zboží (Tip pro truhláře!). Jediná, který by se nám velikostí i tvarem líbila je lavice Hemnes z Ikea, ale prodává se jenom v Brně, a tam jsme rozhodně nehodlaly jet. Takže to nakonec dopadlo tak, že jsem celou neděli strávila renovováním a natíráním původního nábytku na bílo. Na tatínkovi věci si necháme vyrobit úzkou skříňku, která se bude dát postavit do druhé části balkónu. Jedinou větší investicí tak byla skládací židle Mälarö z Ikea, kterou jsme ale nakonec taky dostaly se slevou, protože byla poslední vystavená. Maminka má ráda moře a majáky, tak jsme ještě přikoupily v Ikea pár modrých věcí. Snaha byla nakupovat i jinde, ale nikde to nebylo tak levné a zároveň tak hezké. Dalším důležitým kritériem při výběru věcí byla jejich omyvatelnost, jelikož na balkóně celé dny bydlí a spí kočičky (jak to můžete vidět i na fotkách). Proto jsem například zvolily na podlahu původně koupelnovou předložku, která se dá vyprat v pračce, a namísto ubrusu jsme koupily plastové prostírání. Celková investice do nového balkónu nakonec byla cca 1500 Kč!

Rozpočet: Židle Mälarö skládací z Ikea (599 Kč po slevě), sedáky Ritva z Ikea (á 149 Kč), prostírání Solig z Ikea (59 Kč za 4 ks), Toftbo-koupelnová předložka z Ikea (199 Kč), vodouředitelná barva na vnitřní i venkovní použití (cca 150 kč/plechovka) = cca 1500 Kč

6 komentářů:

  1. Podařená rekonstrukce :-) za málo peněž hodně muziky jak se říká

    OdpovědětVymazat
  2. Opravdu povedené! Taky mám v oblibě "námořnické" doplňky. Doufám, že jste zachovaly kočičkám tu pozorovatelnu na stole. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuju! Ano, zachovaly, jak jinak, jenom ji ještě musím taky donatřít. Už mě tak hrozně bolela záda, že už jsem to prostě naráz nezvládla.

    OdpovědětVymazat
  4. moc hezké, pár týdnů se rozhoupávám, abych dokončila naše malé venkovní zákoutí - tvoje obrázky mi daly další motivaci to konečně dotáhnout:) díky

    OdpovědětVymazat
  5. Díky všem za milé komentáře, Yasnno - přeju hodně sil do budování, ať se to podaří!

    OdpovědětVymazat
  6. Jak počalo hřát sluníčko, začala jsem uvažovat o proměně balkonu na květinovo-relaxační koutek...díky za inspiraci! :)

    OdpovědětVymazat