Kolekce IKEA PS 2009

Foto: koláž z obrázků z Ikea.com

Od dubna je v prodeji kolekce Ikea PS pro rok 2009. Písmena PS v názvu znamenají "post scriptum" a symbolizují to, že tato kolekce je úplně poslední přírůstek do sortimentu Ikea v tomto roce. Ikea PS představuje prvotřídní a aktuální design, který si ale, zcela v duchu koncepce Ikea, může dovolit každý. Za designem každého ze 71 produktů z kolekce Ikea PS se skrývá nějaký příběh. Na českých stránkách Ikea.cz si příběhy neprohlédnete, můžete si je ale přehrát tady (i když ve švédštině). Mně se z celé kolekce nejvíc líbí stropní svítidlo Ikea PS Maskros (pampeliška) od designéra Marcuse Arvonena, o kterém toho už bylo napsáno hodně, a stolek/ stolička Ikea PS Karl Johan od Christiana Halleröda. Obě dvě věci by se mi doma moc líbily.

3 komentáře:

  1. Pampeliška ve mně budí dojem, že by se mohla líbit pavoučkům a jak bych je z toho vymetala to nevím.:-) Na stolek jsem v IKEA už koukala, je to "kus dřeva" a dost se mi líbí.

    OdpovědětVymazat
  2. S tím úklidem máš asi pravdu, ale mně se ta lampa prostě hrozně líbí a chtěla bych ji i tak.

    OdpovědětVymazat
  3. Přesně, pampeliška je krásná, ale neumím si představit tu údržbu. Stolek je jiná kategorie, je opravdu dokonalý, dala bych si říct. Už po něm šilhám delší dobu.

    Majka

    OdpovědětVymazat